fbpx
LivsstilRegionen

Wiig sølv og rav – nu også på nettet

Billede: Preben Wiig. Preben er her igang med at nørde med rav i sit værksted i Middelfart

Preben Wiig har i mange år interesseret sig for, produceret og leget med især rav, og også sølv. Wiig´s Sølv & Rav er ikke nogen decideret butik, men et smykkeværksted, der ligger i Middelfart på Fyn. Værkstedet råder over det nødvendige udstyr, for at bearbejde det rå rav til det færdige smykke, ofte kombineret med sølv.

Dit eget rav til eget smykke.

“Jeg forarbejder gerne dit eget rav til unikke smykker, hvor du selv er med til at bestemme , hvordan det færdige resultat skal være. Jeg reparerer også ravsmykker, trækker ravkæder om og meget andet.” skriver Preben

Preben Wiig

Om ravsliber Preben Wig Jeg er født i 1953, og har boet det meste af livet tæt ved vandet. Jeg har altid været fascineret af den del af naturen der hersker eller raser her. Denne fascination af specielt havet, bragte mig på et tidspunkt for 35 år siden til den lille ø Fanø, ud for Esbjerg på Jyllands vestkyst. Her oplevede jeg for første gang, ved et tilfælde, at finde det første lille stykke rav. Herefter måtte jeg sande, at: ”Først tager manden ravet, så tager ravet manden”. Jeg har siden fået etableret et dejligt værksted i Middelfart, hvor jeg fuldt ud kan udleve min passion for at forarbejde det rå rav til unikke håndlaede smykker af rav, samt foretage reperation af kundens egne smykker. Sølvarbejdet lærte jeg for over 30 år siden, og jeg har i de efterfølgende år udviklet færdighederne og teknikkerne til det, det er i dag. Jeg har selvfølgelig også har mit eget mesterstempel ”WIIG”, som mine smykker, lovmæssigt er stemplet med, og som bevis for, at lødigheden på sølvet som minimum er 925/1000 (Sterling Sølv).

Besøg Ambershop.dk og se meget mere af Prebens ravkunst og smykker her:
https://www.ambershop.dk/

 

Facebook kommentarer
Vi er til at for hjælpe hinanden
Kilde
Ambershop.dk
Tags
Vis mere
Back to top button
Close
X