BorgerFredericiaHistorieKulturKunstLitteratur

Vinderne af Arlette Andersens frihedspris 2021

Arlette Andersens frihedspris:
Arlette Andersens frihedspris er indstiftet den 3. marts 2017 af Fredericia Gymnasium, Fredericia Dagblad, Danske Bank og Fredericia Kommune.
Prisen skal sikre en vedvarende opmærksomhed og bevidsthed omkring begrebet frihed i dets vide betydning. Prisen henvender sig til unge mennesker, der skal bære fordringen om frihed videre til de næste generationer.
Ansøgning om prisen sker i form af et essay, digt, artikel, film, billedkunst eller anden form for værk. Emnet skal være frihed. Det kan være i en historisk, nutidig eller fremtidig kontekst.Det er stifternes håb, at værkerne vil bidrage til refleksion, debat og eftertanke.Prisen uddeles hvert år den 4. maj.
Billede: Fredericia Kommune – Arlette Andersens frihedspris

 

Du kan se og læse de tre vinderbidrag her:

Vinder af Arlette Andersens frihedspris 2021

Maria Boubbou, 14 år, 8.NA Kirstinebjergskolen afd. Havepladsvej

annonce
 

2. pladsen:

Freja Tousgaard Andersen, 16 år, Fredericia Gymnasium

Fundamental frihed

Af Freja Tousgaard Andersen

“Fundemental Frihed” af Freja Tousgaard Andersen, 16 år, Fredericia Gymnasium”]Fri som fuglen Det siger man vel Men jeg vil hellere være fri fra mig selv
Så når fuglen flyver Og rejser sin vej Ville jeg ønske, jeg var fuglen Ikke bare mig For at slippe bekymringerne Er mere værd End at presse sig selv Til man ikke kan mer’

Mit sind er udvisket Min mund er lukket Hele verdens lys er nu udslukket Berøvet for frihed Min tillid og tro Jeg beder til mit indre snart vil få ro Verdens buldren Øjne blanke Pandemien kan jeg ikke skænke en tanke For der sker så meget inde i mig Jeg ikke bemærker hverken den eller dig

Vil jeg drage herfra Som fuglen må flyve Må jeg først undskylde for at lyve For det siger sig selv At denne virus må fylde Uvejr til storm i mit hjerte skylde Og jeg spørger mig selv: Hvad er det, der sker? I mig selv og på den klode jeg ser Hvordan findes friheden derude et sted? Det er der vel ingen, der lige ved

Her i min boble Mit sande jeg bliver forklemt Gemt bag afleveringer og karakter Der om tyve år er glemt Forventninger alle vegne – både her og der Fra derhjemme, fra skolen Sociale medier især Stjæler min fritid Min selvtillid, min frihed Alt dette er dog ikke nok Til blot at give op

Men jeg kan ikke længere Og jeg skriger det ud Til fugleflokke og som et håb til Gud Hjælp – hjælp Vaklende ben Min krop føles så tung som en sten Min motivation har ramt sin bund Og det eneste jeg mærker Er når det gør ondt Er der en Gud, kan han ikke lide mig Eller andre, der krydser den fortvivledes vej

Fuglen flyver Når det bliver vinter For den er klog og ved mørket smitter Men i mine tanker frihed ligger som tåge Og selvom jeg ville, så kan jeg ik’ love At håbet vil svæve Og ned til mig lande Give mig varme Kysse min pande Jeg ønsker blot forsikring om At det kan blive os to – hånd i hånd

 

3. prisen:

Freja Weiss Nielsen, 14, år, 8.g Erritsø Fællesskole Afd. Bygaden

PDF ikon beskrivelse_af_frihedens_sorger.pdf

Facebook kommentarer

annonce
Kilde
Vinderne af Arlette Andersens frihedspris 2021
Vis mere
annonce

Redaktionen

Redaktionen - se mere under "kontakt" Mail: admin@fredericia.nu
Back to top button
Verified by MonsterInsights