DebatPolitik

Når den hårde tone bliver normal

Jeg vil lægge ud med en lille historie fra weekenden. Det var søndag og det var bidende koldt og knægten og jeg tilbragte et par timer på stadion. Resultatet af kampen snakker vi ikke om. Vi havde dog en god eftermiddag til trods for at Fredericia tabte og ikke fik spillet en særlig god kamp.

Men hvordan hører denne lille historie så sammen med overskriften på dette læserbrev?

Under og efter kampen havde jeg en noget forundret knægt og ja æblet falder ikke langt fra stammen for jeg var i den grad også forundret. Jeg forstår godt, at man ikke var tilfreds med det man så ske på banen, men tilråbene de hører i min verden ingen steder hjemme. ”Fuck dommeren”, ”Fuck, hvor er I ringe”, ”Skrid ud af den bane – I fatter jo ikke hvordan man spiller bold”, ”Boldmongoler” og disse er endda ikke de værste der kom fra publikum – der selv mener, at de kommer for at bakke op omkring byens hold.

Har en knægt, der tænker en del over tingene og hurtigt kan finde en skarp bemærkning frem. I bilen på vej hjem fra stadion spørger han: ”Far, hvorfor råber de så grimt til spillerne og siger de er dårlige? – de må jo selv være endnu dårligere når det ikke er dem, der er på banen”

Jeg synes han rammer spot on. Jeg synes vi er blevet alt for gode til stå på sidelinjen og pege fingre af hinanden og endda gøre det helt uden selv at byde konstruktivt ind eller melde os til at gøre en forskel.

For mig at se, så er det desværre blevet helt normalt at sidde på sidelinjen og svine hinanden til uagtet, at man ikke selv har budt ind og vist man kan gøre det bedre og uagtet, at man faktisk ikke byder ind med noget, der kan gøre den pågældende bedre.

Jeg synes, at det er begrædeligt, at vi ser igennem øjnene når det gælder den hårde retorik, der ikke hjælper hinanden til at vokse. Det virker i den grad som om, at vi gang på gang søger nogen vi kan lade vores frustrationer gå ud over eller vi søger syndebukke. Hånd i hånd med den hårde retorik går desværre ofte også den manglende lyst til at vise, at man selv kan gøre det bedre.

Stem Haastrup

Efter jeg er trådt ind på den politiske scene har jeg i den grad mærket den hårde retorik, men det får mig ikke til at træde ned fra denne scene. Jeg går blandt andet ind på den politiske scene fordi jeg gennem et politisk virke vil ændre vores samfund til et samfund med en helt anden omgangstone. Jeg vil ændre vores samfund til et samfund, hvor man ikke er bange for at byde ind blot fordi man ved, at hvis man gør det så bliver man haglet ned. Jeg går ind i politik fordi jeg synes ikke, at man kan tillade sig, at være så kritisk som jeg er overfor noget af den førte politik uden, at jeg aktivt går ind i kampen for at lave det om.

Jeg kan ikke stå på sidelinjen og pege fingre, at de politikere, der har skabt en masse ulighedsskabende reformer og som fastholder sygdomsramte i beskæftigelsespolitikken eller som fører en sort politik, der vil gøre betingelserne for de fremtidige generationer langt dårligere end dem du og jeg har i dag. Jeg kan ikke stå derude og råbe, uden selv at sætte mig i spil som et ALTERNATIV og uden selv aktivt at gå ind for at gøre vores Danmark til et endnu bedre Danmark for de nulevende og kommende generationer.

Søren Haastrup
Folketingskandidat
Alternativet

Redaktionen

Redaktionen - se mere under "kontakt" Mail: admin@fredericia.nu
Back to top button
Close
Close
X