BorgerDebatFredericiaPolitik

Åbenhed – en mærkelig størrelse

Åbenhed kan være mange ting og kan have meget forskellig betydning for den enkelte og det kan også være meget forskelligt, hvad man har lyst til at være åben omkring.

Nogle mener, at åbenhed blot er noget man siger man ønsker fremadrettet og så gør man ikke mere før det bliver aktuelt at være åben.

  • Her ville jeg nok personligt også tænke, at det også gælder bagudrettet så vis jeg havde udtalt jeg ønsker åbenhed så ville de da ikke kun gælde fremtidige sager, men også verserende sager og uafklarede ting fra tidligere.

Men der er som sagt mange forskellige måder, hvorpå man ser på det der åbenhed.

Nogle mener, at åbenhed betyder, at man fortæller det som man selv mener er relevant for andre at vide

  • Her ville jeg nok personligt have så meget tillid til mine medmennesker, at jeg ville lade dem sortere i informationerne så jeg ikke risikerede at skabe et virkelighedsbillede, der ikke stemmer 100 % overens med hvad der egentlig er op og ned.

Men der er som sagt mange forskellige måder, hvorpå man ser på det der åbenhed.

Det kan godt virke som om nogen anser åbenhed som værende farligt for så finder folk ud af noget mere end man har lyst til eller blot tænker de har behov for at vide.

  • Her har jeg det personligt sådan, at man ikke kan tillade sig at spørge andre om deres mening, hvis man har tilbageholdt informationer på hvilke de kunne danne deres egne meninger. Det gælder også hvis man ikke spørger dem ret tit…. Måske endda kun hvert 4. år.

Men der er som sagt mange forskellige måder, hvorpå man ser på det der åbenhed.

For nogen er åbenhed tilsyneladende ikke en selvfølgelighed i et demokrati for så vil dette jo eksistere hele tiden og ikke kun når det er oppe i eksempelvis medierne.

  • For mig så åbenhed og gennemsigtighed fundamentalt for en demokrati for jeg kan da ikke forestille mig, at man ikke ønsker et involverende demokrati, med aktive medmennesker, der byder ind i forhold til hvilken verden, hvilket land, hvilken kommune de ønsker.

Men der er som sagt mange forskellige måder, hvorpå man ser på det der åbenhed.

Når der nu er så mange forskellige måder, hvorpå man kan anskue begrebet åbenhed så synes jeg da vi i åbenhedens navn skal have en debat om det så derfor står min invitation til Borgmester Jacob Bjerregaard om et åbent debatmøde, hvor vi debattere åbenhed, stadig ved magt.

Jeg undrer mig nemlig over hvorfor vi ikke har samme tilgang til åbenhed.

Søren Haastrup

Spidskandidat KV21

Alternativet Fredericia

(Læserbrevene her på siden – er indsenders egen holdning, Fredericia.nu er kun udgiver som platform)

Tags
Vis mere

Redaktionen

Redaktionen - se mere under "kontakt" Mail: admin@fredericia.nu
Back to top button
Close
Close
X